Voor petten voor heren worden toch vaak andere eisen gesteld dan de petten die voornamelijk gekocht worden door vrouwen, dit heeft er voornamelijk mee te doen dat heren vaak hun petten meer dragen en tevens vaak minder petten bezitten. Heren dragen de petten vaak tijdens allerlei soorten werkzaamheid en daardoor is het belangrijk dat de pet lang meegaat en tegen een stootje kan. Zo is de wollen pet heren op dit moment ontzettend in trek, omdat hij duurzaam is en lang meegaat maar ook omdat hij lekker warm is voor tijdens de koude winterdagen. Hierdoor wordt deze pet veel verkocht op het moment, hierdoor zien andere mannen de pet ook steeds vaker op straat en wordt hij nog meer verkocht. Ben je dus nog opzoek naar een nieuwe wollen pet, wees er dan snel bij!

Stoffen

Omdat heren petten dus het liefst erg stevig moeten zijn, zijn er verschillende soorten stoffen waar deze petten van gemaakt kunnen worden vooral wol is erg in trek omdat dit behalve degelijk ook lekker warm is, hierdoor is de wollen pet heren op dit moment ontzettend in trek onder mannen. Andere stoffen die graag gebruikt worden is extra stevig kantoen en voor de duurdere petten satijn. Deze stoffen zijn degelijk, duurzaam, comfortabel en zodoende de perfecte stof voor een goeie, degelijke mannen pet voor tijdens de koude winters.

Combineren

Er wordt vaak gezegd dat heren petten lastig te combineren zijn met verschilende kleren, maar dit is eigenlijk helemaal niet waar. Petten kunnen soms wat de aandacht afleiden van de rest van de outfit, maar petten zijn overal het algemeen uitermate goed te combineren, vooral met neutrale kleren zijn petten uitermate goed te combineren. Omdat petten zo goed te combineren zijn zou je dan ook zeggen dat ze vaak gedragen worden, maar dit valt vaak nogal tegen, zo zie je steeds minder petten op straat voornamelijk omdat mannen ze toch vaak als simpel en lastig te combineren zien. Echter zijn petten ideaal want je hoeft hierdoor ook geen moeite te stoppen in je kapsel omdat dit geheel bedekt wordt.